Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok

A hallgatói élet a PTE-n sohasem unalmas!

A hallgatói élet a PTE-n sohasem unalmas!

2022-02-03 | 08:55 - 16:55

Keressétek fel őket is a változatos standoknál!

PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és Hallgatói Szolgáltatási Központ

Kollégium, szoctám, ösztöndíjak, hallgatói élet? Keresd az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatot és a Hallgatói Szolgáltatási Központot!

A HSZK látja el a hallgatói szolgáltatások intézményi koordinációját, a PTE kollégiumainak működtetését, valamint támogató szolgáltató funkcióval segíti az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és a Doktorandusz Önkormányzat munkáját.

Látogasd meg az EHÖK és HSZK standját, ha érdekelnek a kollégiumok, az ösztöndíj lehetőségek és az egyetemi élet a városban! :)


PTE Támogató Szolgálat

Mennyivel másabb egy mozgáskorlátozott vagy egy látássérült ember élete? Milyen lehetőségeket biztosít a PTE a fogyatékossággal élő egyetemisták számára?

Gyere el a Támogató Szolgálat standjához és derítsd ki ezekre a kérdésekre a választ!

A Támogató Szolgálat célja a fogyatékkal élő egyetemi polgárok segítése, önálló életvitelének kialakítása és megkönnyítése elsődlegesen a lakáson kívüli (köz)szolgáltatások, különös tekintettel az oktatási szolgáltatások elérésének segítésével, mindezt az érintettek aktív közreműködésével.


PTE Karrier Iroda

Miben vagy tehetséges? Mire vágysz, hogyan szeretnél élni? Mit szeretnél elérni a szakmai és személyes életedben?

A PTE Karrier Irodája az egyetem jelenlegi, végzett és leendő hallgatóinak segítenek jövőjük megtervezésében és a munka világára való felkészülésben. Egyetemi féléveid során számos kurzust, tréninget és előadásokat hallgathatsz például karriertervezés, tanulásmódszertan, prezentációs technikák témájában, mindezt ingyenesen és még krediteket is kaphatsz értük! Ezek mellett tanácsadásokra is van lehetőség, mint grafológia, pszichológia, CV-tanácsadás, gólya tanácsadás vagy coaching, de álláskeresés témájában is segítséget nyújtanak.

Keresd fel a PTE Karrier Iroda standját és regisztrálj pályaorientációs tanácsadásra vagy grafológiára, hogy választ kapj kérdéseidre.


PTE Nemzetközi Igazgatóság - Erasmus+

Szeretnél külföldön tölteni egy vagy két szemesztert? Megismernél más kultúrákat, miközben egy külföldi egyetemre jársz? Esetleg szakmai gyakorlat elvégzését tervezed egy másik országban, hogy fejleszd a nyelvtudásodat? Akkor ez a stand a te helyed!

A PTE Nemzetközi Igazgatóság célja, hogy a kiépített és folyamatosan ápolt nemzetközi kapcsolatrendszerük a PTE oktatói és hallgatói számára hozzájáruljon ahhoz, hogy tudásukat, ismereteiket minél jobban elmélyítsék, kamatoztassák, és segítséget nyújthassanak abban, hogy szakmai fejlődésüket nemzetközi együttműködésekben valósíthassák meg.

A Pécsi Tudományegyetem több mint hétszáz Erasmus+ szerződéssel rendelkezik közel harminc országban, így bőven van, miből válogatni!

Látogasd meg az Erasmus+ standját és informálódj a kiutazási lehetőségekről!


PTE Sportiroda - Egyetemi Sport

Egyetemi éveid alatt sem kell abbahagynod a sportolást! 

A PTE Sportiroda 2013-ban alakult, amely létrejötte óta közel 200 ingyenes szabadidős sporteseményt rendezett meg. A Sportiroda célja, hogy segítsék a sportoló egyetemisták tanulmányait, eljuttassák őket különféle versenyekre, valamint lehetőségeket biztosítsanak a sportok iránt érdeklődő hallgatók számára. A PTE Karok közötti Bajnokságok során négy sportágban évente közel 100 mérkőzés zajlik.

Gyere és hallgasd meg a Sportiroda előadását az egyetemi sportolási lehetőségekről!


PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet

Tudtad, hogy a PTE-nek vannak saját borai? A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Magyarország első egyetemének, a Pécsi Tudományegyetemnek része. Pécs kulturális, gazdasági és szellemi értékei mellett, a borrégió középpontja. A régi értékek, hagyományok megőrzése mellett innovatív kutatómunka is zajlik. A Kutatóintézetben szőlőnemesítési, genetikai, szőlőtermesztés-technológiai és korszerű borászati kutatások folynak.

Érdekel a szőlő és bor világa? Beszélgessünk a szőlész-borász képzésről, bemutatjuk a Pécsi Egyetemi Borbirtokot és közben tesztelheted a szaglásodat illat-játékunkkal!


PTE Tanárképző Központ

A Tanárképző Központ az egyetemnek az a része, amelynek a közneveléssel és a közoktatással különlegesen szoros kapcsolata van. A tanárképzésben (amely alatt a pedagógusképzés teljes skálája értendő) résztvevő hallgatók tanulmányi kötelezettségeik teljesítése során több alkalommal is megfordulnak a gyakorlóiskolákban és partnerintézményekben, a diploma megszerzése után pedig munkáltatójuk a köznevelés illetve a közoktatás lesz.

A Tanárképző Központ működésének kulcsszava a partnerség.

Hallgasd meg a Tanárképző Központ előadását és kapj választ kérdéseidre, ha pedig érdekelne részletesebben a téma, látogasd meg standjukat!

Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2022-02-03
  • 08:55 - 16:55

Szereplők

Szereplők


Szervező egység(ek)

Szervező egység(ek)


Tudományágak

Tudományágak

  • Egyéb

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Kreatív foglalkozás

184
program

247
szereplő

35
szervező

Flowers