Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok

Kari különlegességek egész nap!

Kari különlegességek egész nap!

2022-02-03 | 08:55 - 16:55

Állam- és Jogtudományi Kar

Beszélgess velünk és megtudhatod, miért a PTE ÁJK a legjobb vidéki jogi kar, mindezt játékos formában! :)

Ördög vagy angyal játék - Játékos hazugságvizsgálat 
Olykor-olykor előfordul, hogy egy-egy csínyt elkövetünk. De vajon tudjuk-e, hogy az a csíny sokszor büntetendő?
A kérdések komoly témákat taglalnak, azonban itt csupán arra fókuszálunk, hogy amit a gyerekek csínynek tartanak, az valójában hogyan is értelmezhető a jogban. 


Általános Orvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar

Interaktív bemutatók és programok az ÁOK-GYTK szervezésében! Járd be az épületet és ismerd meg, hol tanulhatsz majd a jövőben!

Szakbemutatók, laborbemutatók

Különböző intézeteinkbe (Anatómia, Igazságügy, valamint MediSkillsLab – Szimulációs Oktatási Központ) szervezünk látogatást, ahol betekintést nyerhetnek a középiskolások egy orvostanhallgató gyakorlati hétköznapjába, valamint különböző szimulációs eszközökön próbálhatják ki az orvoslás korszerű tudományát.


​Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar​

Interaktív játékok és BTK Head megjelenés

Ilyenek vagyunk – vagy mégsem? – gondolkodj velünk társadalmi szerepekről, sztereotípiákról, az együttműködés fontosságáról. Játssz és nyerj!

Bölcsész Activity – Most tényleg szükség lesz a kreativitásodra! Lássuk, mit kezdesz a bölcsészlét alapfogalmaival. Rajzold, mutasd, magyarázd, fejtsd meg!


Egészségtudományi Kar

Ének, e-sport és egészség egy helyen az ETK-nál!

A PTE ETK Tehetségek azon ETK-s hallgatók, akik a választott hivatásuk mellett a művészetek terén is aktívan tevékenykednek. Az ETK-s rendezvényeken az ő segítségükkel valósul meg a hamisítatlan #ETKcsalád hangulat.

PTE PEAC: Dr. Novák Pál: E-sport és gaming az egyetemen

A 21. század fokozódó digitál-kulturális forradalma egy olyan jelenség megszületéséhez vezetett, melyet a tudomány még igen kezdetleges módon helyezett el rendszertanilag. Ennek ellenére vitathatatlanul az egyik legjobban fejlődő iparág jelenleg, amely megfelelő szabályozás hiányában is hatalmas tömegeket és vagyoni érdekeket mozgat meg világszerte.

Az előadást Dr. Novák Pál a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar oktatója, a PTE Egyetemi Atlétikai Club E-sport szakosztály vezetője, valamint a Magyar Gamer Szövetség tagja tartja, aki Magyarországon az elsők között kutatja és oktatja az e-sport és a gamer világgal kapcsolatos aspektusokat.


Közgazdaságtudományi Kar

Kocsmakvíz izgalmas nyereményekkel a KTK-tól! Gyere és játssz te is! :)

Kihívás 45 percben

Jelentkezz 4-5 fős csapatoddal és válaszoljátok meg az izgalmas, kissé közgázos, de mégsem túlságosan bonyolult és összetett kérdéseket kocsmakvíz jellegben! Lesz itt minden: sztárhírek, árfolyamok, zenei betétdalok és persze a legizgalmasabb filmes jelenetek sem maradhatnak ki. Teszteljétek tudásotokat, és vigyétek el az értékes nyeremények egyikét!

Nyeremények:

  1. helyezett csapat: Bluetooth fülhallgató
  2. helyezett csapat: Pécsiközgázos pulcsi vagy póló (választható)
  3. helyezett csapat: Pécsiközgázos ajándékcsomag

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

Szórakoztató és fejlesztő társasjáték egyszerre! Ezt mindenképp érdemes kipróbálni!

Kipróbálható a kar által fejlesztett Dienes társasjáték

Dienes Zoltán talán a legkreatívabb kutató volt a matematikatanítás átalakítására vállalkozó pedagógusok közül. Egész életében arra törekedett, hogy megszabadítsa a gyermekeket a matematikatanulás nehézségeitől. Olyan játékokat konstruált, amelyekkel Új-Guineától Kanadáig mindenütt szívesen játszottak és játszanak ma is gyerekek és felnőttek, iskolában és otthon. A Dienes-játékok nem csupán érdekesek, szórakoztatóak, de szinte észrevétlenül fejlesztik a gondolkodási képességet. A Kultúrfeszt keretében két, a PTE KPVK és a Piatnik által közösen kifejlesztett játékot próbálhatnak ki az érdeklődők: az Erdők játékát és a Ki jut a várba? című játékot.


Műszaki és Informatikai Kar

Mi fán terem a környezetmérnök?

Klímaváltozás, fenntarthatóság, körkörös gazdálkodás és környezetvédelem? Trendi szavak, ugye? De ha mögéjük nézel, akkor tudhatod, hogy a valóságban ezek odafigyelést, tudást, környezettudatos magatartást, rengeteg időt és energiát igényelnek. Ha úgy érzed TE is tehetsz valamit a környezetért, foglalkoztatnak a különböző környezeti problémák és a lehetőségek kutatása a kivédésük érdekében, akkor gyere, és keressük együtt a megoldásokat a PTE Műszaki és Informatikai Kar környezetmérnöki alapszakán! 

Környezetmérnöki alapszakunkon olyan naprakész mérnöki tudással látjuk el hallgatóinkat, melyekkel a folyamatosan változó környezeti kihívásokra kézenfekvő megoldásokat találhatnak. Hallgasd meg előadásunkat és ismerd meg a környezetmérnöki feladatokat, a felvételivel kapcsolatos elvárásokat, képzési specializációinkat – intelligens környezettechnológiák, megújuló energiák, nukleáris környezetvédelem - amelyek a mai kor követelményeinek megfelelő modern tudást adnak, mindezt duális képzési formában is. Posztgraduális szakképzéseink (szakmérnök) segítenek egyes területeken – hulladékgazdálkodás, zaj és rezgés védelem, nukleáris városüzemeltető, atomerőmű üzemeltető – speciális és piacképes tudást szerezni.


Művészeti Kar

Japán papírhajtogatás és élő koncert az MK-tól! Gyere el te is, hogy megtapasztald, milyen sokoldalú a PTE Művészeti Kara!

Interaktív origami készítő workshop

BrassX nevű formáció bemutatkozása

2021 szeptemberében alakult az együttesünk, repertoárunk leginkább slágerekből és populáris zenékből áll. A Covid ellenére volt alkalmunk fellépni többször is, a legutóbb Szegeden megrendezett Medikus kupára is hívtak minket. Az együttes tagjai kivétel nélkül a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói. Trombitások: Kecskeméti Nándor, Mayer Áron Harsonások: Somogyi Bence, Romasz Borisz Basszusharsona: Dalmadi Richárd Dob: Tassi Sándor


Természettudományi Kar

Virtuális felfedezés a TTK-nál!

VR szemüveg - új lehetőség az oktatásban és az informatikus hallgatók kezében

A PTE TTK az idei évben különleges módon mutatja be képzési kínálatát az érdeklődő diákoknak. Ehhez VR szemüveget használunk, melyben a diákok a virtuális térben tekinthetik meg, hogy az egyes szakokon mi vár rájuk majd hallgatóként. Gyere és tapasztald meg virtuális környezetben, hogy mit tanulhatsz szeptembertől!

Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2022-02-03
  • 08:55 - 16:55

Szereplők

Szereplők


Szervező egység(ek)

Szervező egység(ek)


Tudományágak

Tudományágak

  • Egyéb

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Kreatív foglalkozás

184
program

247
szereplő

35
szervező

Flowers