Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok

Hogyan segíthetjük szülőként felvételiző gyermekünket? - Beszélgetés szülőknek a PTE Karrier Iroda tanácsadójával

Hogyan segíthetjük szülőként felvételiző gyermekünket? - Beszélgetés szülőknek a PTE Karrier Iroda tanácsadójával

2022-02-02 | 17:30 - 18:20

Hogyan segíthetjük szülőként felvételiző gyermekünket? Miként támogathatjuk abban, hogy a számára legjobb döntést hozza meg? Milyen szempontokra hívjuk fel figyelmét, hogy megerősödjön választása helyességében, vagy mérlegelni tudjon neki egyformán tetsző szakok, pályák között? - Ilyen és hasonló kérdésekről beszélget az érdeklődő szülőkkel Tóth Attiláné Molnár Valéria mentálhigiénikus, pályaorientációs konzulens, a PTE Karrier Iroda tanácsadója.


PTE-s hallgatói vélemények, tippek vagy gondolatok az ötletelés időszakából:

Kiss Teréz Auróra tanácsolta: "...pályaválasztási tanácsadót is felkérnék, hogy a szülők és akár a gyermek maga is el tudjon beszélgetni vele arról, hogy ő hogyan látja a gyermek számára, ez a szak milyen és milyen területen állna helyt. Sokszor ugyanis nem tudják a fiatalok, a szülő segítségét kérik ki és nem mernek szakemberhez fordulni, de itt nyugodtan megtehetik kötöttségek nélkül."

Fábián Dominik Márk: "Az is fontos, hogy minden résztvevő, aki szinte biztos, hogy különféle korosztályokból kerül ki, megtalálja a közös hangot, az idősebb, tapasztaltabb egyének tudjanak hasznosítható, gyakorlatias tudást adni a fiatalabbak számára."


 

Videó

Videó


Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2022-02-02
  • 17:30 - 18:20


Tudományágak

Tudományágak

  • Karrier

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Beszélgetés

184
program

247
szereplő

35
szervező

Flowers