Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Programok

ÉLŐ! A képkönyv (silent book) szerepe a (verbális és vizuális) szövegértés fejlesztésében

ÉLŐ! A képkönyv (silent book) szerepe a (verbális és vizuális) szövegértés fejlesztésében

2022-01-31 | 18:30 - 19:00

A képkönyvek a picturebook könyvek közé sorolhatók, hiszen a kép kizárólagos a szöveggel szemben. A szöveget nélkülöző könyvek a nemzetközi tanítási gyakorlatban népszerűek, Magyarországon viszont idegenkedve fogadják őket. Kevés hazai empirikus vizsgálat van, amelyek a képkönyvek tanulásra gyakorolt készség-rendszerét, illetve ezek összefüggésrendszerét vizsgálta volna. Ez a hiány ösztönzött a kutatás elkezdésére. Vállaltam egy saját készítésű szótalan képkönyv megalkotását, segítségével végeztem el a szövegértés vizsgálatát az általános iskola alsó tagozatán.


Adatvédelem:

Az előadást tartók döntése alapján a beszélgetésről felvétel készülhet a későbbi visszanézhetőség céljából. Amennyiben élnek ezzel a lehetőséggel, tájékoztatni fogják a beszélgetésben résztvevőket. Ebben az esetben az alábbi adatvédelmi tájékoztató szolgál útmutatóul.

Tájékoztatom Önöket, hogy az előadásról későbbi időpontban való visszanézhetőség biztosítása céljából az Önök hozzájárulása alapján kép- és hangfelvétel készül, melynek adatkezelője a Pécsi Tudományegyetem. Amennyiben nem kívánnak hozzájárulni az adatkezeléshez, kérem, hogy kapcsolják ki az előadás során a kamerát. Amennyiben hozzá kívánnak szólni az előadáshoz, de nem szeretnének hozzájárulni a rögzítéshez, kérem, hogy hozzászólásaikat chaten szíveskedjenek elküldeni. A Pécsi Tudományegyetem adatvédelmi tisztviselője Dr. Szőke Gergely László, akit az adatvedelem@pte.hu címen érnek el, és ezen az e-mail címen jogosultak az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikat is gyakorolni. A kép – és hangfelvétel tekintetében végzett adatkezelés részletes szabályai ezen a címen érhetők el.

Online program

Online program


Időpont(ok)

Időpont(ok)

  • 2022-01-31
  • 18:30 - 19:00

Szereplők

SzereplőkTudományágak

Tudományágak

  • Humán- és társadalomtudományok

Programtípus(ok)

Programtípus(ok)

  • Bemutató

184
program

247
szereplő

35
szervező

Flowers