Hallgass pécsi zenét - pécsaktuál rádió

Használd a szűrőket, hogy gyorsabban
és kényelmesebben megtaláld amit keresel!

Szervező egység

Támogató Szolgálat

Támogató Szolgálat

A Pécsi Tudományegyetem az országban elsőként hozott létre fogyatékossággal élő (dyslexia, dysgraphia, dysalculia, mozgáskorlátozottság, látássérülés, halláskárosodás, egyéb) hallgatói és oktatói életvitelének megkönnyítésére támogató szolgálatot. 

Nem vagy egyedül!

A PTE hallgatójaként rengetegen dolgozunk azon, hogy segítsünk neked a tanulmányaid sikeres elvégzése érdekében. A karrier és mentálhigénés tanácsadás, a tanulás tanítása vagy az irodai szolgáltatás - mely többek között az ügyintézésben is segítséget nyújt - csak pár terület, melyben számíthatsz ránk.

A Pécsi Tudományegyetem már 1999 óta kiemelten foglalkozik a speciális nevelésű igényű hallgatókkal. Kezdetben Adonyiné dr. Gábori Mária segítette a hallgatókat Fogyatékosügyi Koordinátorként. A mindenkori Fogyatékosügyi Koordinátor munkáját az aktuális felsőoktatási törvény szabályozza. Elsősorban a hallgatók által beadott kérelmek elbírálásában, kedvezmények érvényesítésében, fénymásolásban, nyomtatásban, segített, napi kapcsolatot tartott a fogyatékkal élő hallgatókkal. Munkáját önkéntesek bevonásával végezte. Az évről évre növekvő hallgatói létszám és az ezzel járó többletfeladatok elvégzése önkéntesekkel már nem volt megoldható, ezért Támogató Szolgálat megalakulását kezdeményezte.

2005 nyarán az országban elsőként  Támogató Szolgálat alakult, a fogyatékkal élő hallgatók és oktatók életvitelének megkönnyítésére. A Támogató Szolgálat a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény rendelkezései alapján működik.

Letölhető tartalmak

Média tartalmak

184
program

247
szereplő

35
szervező

Flowers